д-р Габриела Луканова

Д-р Г. Луканова завършва образованието си по дентална Mедицина в Медицинска Академия София през 1992 г.

Пътят и израстването ѝ в денталната медицина винаги е следвал нуждите на пациентите потърсили помощта и.
След дипломирането си започва работа в спешен кабинет в 21 п-ка в кв.Младост София. После работи частен спешен център „Дентал-лабор 5“.
През май 1994 година основава Клиника “Дента плюс”, която управлява и развива до днес.
Практикува като семеен зъболекар, специализира Пародонтология при проф.М.Данан ,преминава редица обучения по естетична стоматология , Мезотерапия  с плазма  и филъри  на Filorgа.
Специализира Имплантология при проф Манфред Ланг и д-р Бранимир Кирилов .Преминава обучения за работа с различни имплантологични системи

.Непрекъснато поддържа високо ниво на информираност за новостите и развитието на имплантологията ,пародонтологията и естетичната стоматология ,като участва в имплантологични конгреси и онлайн семинари на водещи световно доказани лектори .
Член на Dental XP  и Science direct. Това са онлайн платформи за следдипломно обучение. Science direct доставя информация за всички научни изследвания ,които се извършват в момента в областта на медицината , методите на лечение и резултатите .
Д-р Луканова е единствената в България която се е обучила да работи и използва методите на NACD и Talk tools за работа с деца.
От 2010 г и досега се обучава да работи с деца със Синдром на Даун при Боб Домен /neurodevelopmentalist / NACD  /американска асоциация за детско развитие / .
Преминава След дипломно обучение във Talk tools.
- Feeding therapy :A sensory Motor Approach ( Хранителна терапия : Сензорно - моторен подход ) при Лори Оверленд
- Early Intervention: Oral Placement Therapy for Children with Down Syndrome.
- Feeding skills in the Down Syndrome Population from birth to adulthood
- A Three-Part Treatment Plan for Oral Placement Therapy ( Лечебен план и Орално-Моторна Терапия) при Сара Розенфелд

2015 -2016 г. стартира обучение по Миофункционална ортодонтия . Причината да отвори нова страница в развитието си като дентален доктор са нейните собствени деца .По това време едното и дете е на 4 години скърца със зъби и никой ортодонт, с когото се консултира не може да му помогне, а другото дете което е на 9 години му предлагат да изчака и по-нататък да му поставят брекети . Липсата на адекватно лечение я подтиква да се развива в миофункционалната ортодонтия .Нейните деца са първите ѝ пациенти ,които започват лечение със системата Myobrace. Преминава три тренинга с целия си екип във учебния център MRC Europe - Training Facility in Waalwijk Holand / и на място в клиниката в София .

2017 Юни -Атина ,Световен конгрес на Filorga за Anty-age terapy / усъвършенстване на работата с продуктите на Filorga /

USA Myobrace Summit /Август 2017 / - продължава да развива интереса си към изправяне на зъбите по естествен път и затова посещава със своя дентален асистент и миофункционален обучител Световния 6 дневен конгрес в за Миофункционална Ортодонтия , Лечение на сънна апнея и правилно дишане / MRC USA - Training Facility LA /

Предстоящи конгреси и обучения

 

Live webinar-Airway, Orthodontics, Apnea and OPT март 2018

BioHorizons International Symposium Croatia май 2018

Orthotropics Symposium 2018 5-9September-London

2018 MRC EU SUMMIT -7th - 10th Nov 2018 MRC Training Facility Waalwijk, Netherlands